Architecte
Christine Conix


We onderscheiden ons
door risico's te nemen.

 

“In 1979 vestigde ik me als zelfstandig architecte. Ik moest zelfs een lening aangaan om mijn eerste tekentafel te kopen. Het winnen van architectuurwedstrijden en awards zorgde voor een enorme stimulans bij de ontwikkeling van het bureau. Ook projecten met heel wat media-aandacht zoals de renovatie van het Atomium droegen daartoe bij.

In 2005 werd Sylvie Bruyninckx partner bij Conix Architects. Ons leeftijdsverschil betekent een enorm voordeel. Als je continuïteit in een bedrijf wil dan is het bijna een vereiste om met een veel jongere partner in zee te gaan. Onze samenwerking ontstond heel intuïtief, en intuïtie speelt eigenlijk een belangrijke rol in al ons werk. Architectuur vormt immers een mix van structuur en emotie. We zijn dagelijks bezig met het spanningsveld tussen emotionaliteit, creativiteit en rentabiliteit.

Je kan ook alleen maar sterke architectuur creëren als er een goede synergie met de opdrachtgever heerst, maar we onderscheiden ons door risico’s te nemen in het ontwerp. We leveren oplossingen die soms afwijken van wat opdrachtgevers in gedachten hadden. Duurzaamheid is ook erg belangrijk. Daarom hebben we op kantoor een aparte energiecel.

Nu we in de media zo gehypet worden met het paviljoen in Shanghai, lijken mensen te vergeten dat we nog steeds graag mooie eengezinswoningen realiseren. Terwijl net dat voor ons de essentie van architectuur blijft. Het boeiendste vinden we trouwens de diversiteit.”

architecten